כמעט נסתר מן העין מצוי מיזם כלכלי וחברתי מסוג אחר. המיזם ובשמו “אקולוגיה לקהילה מוגנת” מבקש לספק לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, כאלה הסובלים ממוגבלויות שונות ומגוונות, סביבת עבודה איכותית ותומכת.
המציאות בשטח מוכיחה שהעובדים רחוקים מרחק רב מהתדמית שקל כל כך להדביק להם. מדובר על אנשים איכותיים, שמסוגלים ורוצים לבצע עבודה איכותית ולהפוך בתוך כך את סביבת החיים של כולנו לירוקה יותר ולטובה יותר.
בעיה ושמה פסולת אלקטרונית
אחת הבעיות החמורות בתחום זה נובעת מהתחלופה הגבוהה של המוצרים הללו. מחזור החיים שלהם הולך ומתקצר והצרכן הישראלי נוטה להחליף אותם בתדירות רבה. על המוצרים האלקטרוניים החדישים הללו כגון הטלפונים הסלולריים והמחשבים הנישאים שהופכים במהירות רבה, לפסולת, מתווספים גם המוצרים האלקטרוניים הוותיקים וגדולי המידות כגון טלוויזיות, מקררים וכן הלאה.
רכיבים שונים ובהם גם מתכות שונות ורעילות מחלחלות לקרקע ולמי התהום ובעיית הזיהום רק הולכת ומחריפה. הפתרון לבעיה צריך וחייב להיות מחזור של פסולת אלקטרונית בהיקפים גדולים בהרבה מהמצוי כיום.
מתקשים למצוא עבודה
בין היתר, התברר לו שאנשים בעלי צרכים מיוחדים אינם נקלטים בצורה טובה בשוק העבודה, אף על פי שיש להם הרבה מה לתרום. הארגון אקולוגיה לקהילה מוגנת נולדה למעשה מתוך הצורך לסייע לבעלי צרכים מיוחדים להיכנס למעגל העבודה ותוך כדי כך – לתרום לחברה ולסביבה.
התאמה מושלמת
מקום עבודה שמתייחס לעובד בצורה הוגנת ושמספק לו עבודה עם משמעות, הוא צורך נפשי חשוב לכולם. כאשר מחברים את העובדה הזאת עם העובדה שמרבית הנכים והמוגבלים אינם מתקבלים בזרועות פתוחות בשוק העבודה, הפתרון של מיזמי תעסוקה איכותיים הוא פשוט מתבקש.
יתרה מכך – הפתרון של מיזם למחזור אקולוגי של פסולת אלקטרונית מתברר כבעל התאמה מושלמת. מצד אחד – המיזם מספק פרנסה הוגנת ומטרה ראויה לאוכלוסיית המוגבלים. מצד שני – המיזם מספק פתרון לבעיה אמיתית של הצטברות פסולת אלקטרונית במזבלות ובאתרי ההטמנה ברחבי הארץ.