מחודש לחודש מחירי הבנזין עולים ומגיעים לשיאים חדשים שלא חלמנו עליהם. ההוצאות על הבנזין נהפכו למטרד שלפעמים קשה לשאת אותו.
האם משתלם להמיר את הרכב לגז?
ההתקנה של מערכת הגז מתבצעת במקביל למערכת הבנזין ולא מבטלת אותה ככה שהנהג יכול לבחור בנסיעה באיזה מן המערכות הוא בוחר להשתמש. מספר הרכבים שמונעים באמצעות מערכת גז עולה מידי יום וכך גם השירותים הנלווים לכך.
ישנם חששות רבים של הצרכן לגבי הגז בטענות שונות שלפיהם הדבר לא באמת משתלם כגון:
עלות ההתקנה של מערכת הגמ”פ ( גז פחמימי מעובה)- ההתקנה של המערכת כיום עולה בסביבות ה8,000₪. ישנם מוסכים שמוזילים משמעותית את המחיר בתמורה לכך שהצרכן ימלא את הגז אצלם. מחיר זה אומנם נשמע מפוצץ, אך למשל, לנהגים הנמצאים הרבה על הכביש ונוסעים בממוצע 30 אלף קילומטר בשנה עומד החיסכון על 15,000 ₪. יתרון נוסף הוא שבעת מכירת הרכב ערכו עולה ב4,000-5,000 ₪.
חניה – ישנו איסור של רכבים אלה לחנות בחניונים תת קרקעיים. ישנה תפיסה של הגז כגורם מסוכן שעלול להתלקח ולגרום לנזק גדול. יש לציין כי למרות שזאת תיאוריה עדיין החניונים נזהרים.
מוסכים- הכניסה לטיפול במוסך יורדת עקב הנקיות של הגז. למרות שהמדינה מעודדת מאוד את ההסבה לגז היא מתייחסת למכוניות מוסבות גז בזהירות ובפחד. משרד התחבורה הוציא הנחיות לכל המוסכים המורשים לפיהן אסור להם לטפל ברכב שמונע בגז ואפילו להכניסו לשטח המוסך מסכנת התפשטות הגז. לפיכך כדי לטפל ברכבים אלה הם צריכים תנאים מסובכים ופרטניים שהעלות שלהם גבוהה למדי ולכן לא משתלמת להם. דבר זה יוצר בעיה מסוימת לבעלי הרכבים שנדרשים לטיפול במוסך. בעיה זאת נפתרת לאט לאט עם כמות האנשים שמסבים את רכבם לגז. המדינה בתהליכי הכשרת מוסכים לכך וישנם חברות שמחזיקות מוסכים מורשים שמתאימים לרכב מונע בגז. יתרה מזאת למי שמתעניין, אפשר פשוט ללכת למוסך לא מורשה ולטפל בלי בעיה. לסיכום: על פי רוב הנתונים, המעבר משתלם ובטוח. בדומה לתחליף הבנזין הפופולרי השני, ביו-דיזל, גם לגז ישנם חסרונות שיכולים להוות מכשול לאנשים בעלי צרכים שונים. עם עליית המחיר הבלתי נפסקת של הבנזין והזיהום הכבד שהוא גורם הגז נראה כמושיע וכמציל.