בתאריך 16.01.2011 אישר משרד התשתיות הלאומיות, באמצעות חתימה רשמית של השר, הד”ר עוזי לנדאו, את הקמתן של 17 תחנות סולאריות בינוניות שימכרו את תוצרת החשמל שלהן לרשת הארצית, היקף התחנות הסולאריות החדשות הוא 25 מגאוואט.
התחום הסולארי, בעיקר טכנולוגיה פוטו-וולטאית (הפאנלים לייצור חשמל מאנרגיית השמש), נמצא בתנופה בישראל בשנים האחרונות כאשר חלק מהחסמים להקמתם של מתקני ייצור של חשמל סולרי בהיקפים גדולים יותר הוא מכסות ייצור חשמל, אישורי בנייה/הקמה של המתקנים וכדומה. האישורים ל-17 המתקנים החדשים יהיו בתוקף למשך 42 חודשים (להקמת המתקן) בהתאם לתנאי הרישיון של כל מפעיל מתקן.
קידום החלטות ויעדי הממשלה לגבי אנרגיות מתחדשות
קראו גם על תכנית הממשלה לבניית לוחות סולריים על גגות מבני ציבור
17 רישיונות למתקני ייצור של מעל 50 קילוואט
כל אחד מתוך 17 הרישיונות החדשים שאושרו בינואר 2011 על ידי משרד התשתיות הוא להקמת מתקן ייצור סולארי שמוגדר בינוני, מתקנים אלו הם בעלי כושר ייצור חשמל של מעל 50 קילוואט ועד 5 מגאוואט. אמנם הוקמו בישראל הרבה מתקני ייצור בינוניים, בעיקר על גגות תעשייה וחקלאות אך אם המדינה רוצה באמת לקדם את הפקת החשמל ממקורות ירוקים ומתחדשים אז היא חייבת לדחוף להקמת מתקנים נוספים.
מסירים חסמים בפני יזמי החשמל הסולארי
משרד התשתיות פועל יחסית במרץ כדי לקדם הקלות בירוקרטיות ליזמים אשר רוצים להקים תחנות סולאריות לייצור חשמל, כמובן כי המשרד מבין את המצב הקריטי בו נמצא משק החשמל בישראל מבחינת יכולות הייצור ועמידה ביעדי השימוש באנרגיות מתחדשות.
דוגמאות לחלק מהתחנות הסולאריות שיוקמו בעקבות האישור
- מתקן בפארק גורם בצפון בהיקף של 2.5 מגאוואט, יוקם על ידי פז סולאר מקבוצת האנרגיה, פז, שבשליטת צדיק בינו.
- מתקן לייצור 5 מגאוואט בחצרים, גם של פז סולאר
- 5 מגאוואט בעין השלושה – פז סולאר
- 1.5 מגאוואט בניר עציון, של סאנשיין אנרגיות מתחדשות שלוש בע”מ