Site icon פורטל מיחזור בישראל

מיחזור בגדים – יש חיה כזו

החולצה הפרחונית מחורף 93 כבר לא תחזור לאופנה ואת הסוודר האהוב עם החור מהסיגריה אי אפשר לתקן – לרבים מאיתנו קשה להיפרד מבגדים, אולם, כל מי שרוכש לעצמו בגד חדש יודע – על חשבונו רצוי שנוציא פריט אחר אשר עשה כבר את שלו.

לבגדים שאנחנו מסננים מהארון בכל חילוף עונה או בכל זמן אחר יש משקל לא מבוטל מהיקף הפסולת הביתית – שישה אחוזים (לאחר שהעברנו הלאה בגדים הניתנים לשימוש חוזר). למספר זה יש שתי משמעויות הנוגעות לאיכות הסביבה:

בעבר לא היתה קיימת מודעות לנושא מיחזור בגדים, שכן מיחזור בגדים שונה ממיחזור נייר או מיחזור פלסטיק – יש לנו פחות היקשרות רגשית לבקבוק מים או לדפים מודפסים, מאשר לפריט לבוש שהיה פעם, בעוונותיו, אופנתי ומחמיא והיום הוא פשוט תופס מקום בארון.

המודעות לנושא של מיחזור בגדים החלה להתפתח בשנים האחרונות אט אט ובישראל ניתן לראות היום את העלייה הזו:

חברת רוזניר היא חברה העוסקת בכל מה שקשור בתהליך איסוף הבגדים המשומשים – כאשר עיקר האיסוף מתבצע ממיכלים לאיסוף בגדים המוצבים היום יותר ויותר ברשויות המקומיות וכן מעמותות למיניהן אשר צוברות מעת לעת כמויות בגדים לא רצויים או בלתי שמישים.
כמו כן, פועלת החברה למען הגברת המודעות לנושא זה בקרב הציבור הישראלי תחת הסלוגן – "אם אתה לא לובש את זה – תמחזר את זה" – עליי זה עובד…

קיימות מספר חברות אופנה ומעצבים פרטיים אשר שותפה לכולם האג'נדה החברתית של שמירה על איכות הסביבה והם משלבים בדים ממוחזרים בתעשיית הבגדים החדשים שלהם וחלקן אף מפיקות אירועים הכוללים העברות בגדים משומשים ואיסוף של בגדים בלתי שמישים או יצירה משותפת של בגדים חדשים מהישנים.

כאמור, לאחרונה החלו יותר רשויות מקומיות להציב מיכלים מיוחדים לאיסוף הבגדים, בהן ניתן לכלול את רעננה, אשדוד, מועצת רמת ישי ועוד. המיכלים הם מיכלי ענק בצבעים שונים (לפי החלטת הרשות) ובעלי כיתוב בולט לנוחות הציבור.

ומה קורה לבגדים שלי?

לאחר שאוספים את הבגדים מהמקורות השונים, מתבצע תהליך של מיון:

ראשית מפרידים בין בגדים לבישים ובין כאלו שאינם. את הבגדים הלבישים אורזים ומעבירים הלאה לגורמים שונים לשם שימוש חוזר.

הבגדים אשר כבר אין סיכוי שילבשו אותם עוברים מיון משני – לפי סוגם והרכבם:

Exit mobile version