Site icon פורטל מיחזור בישראל

מיחזור בתל אביב – האם ניתן להפוך את העיר הגדולה לירוקה?

מיחזור בתל אביב – האם ניתן להפוך את העיר הגדולה לירוקה?

בשנת 2009 שיעור המיחזור מכלל הפסולת העירונית בעיר תל אביב עמד על 13%, זאת לאחר שבשנת 2005 הוא עמד על 8.8%. אכן, מדובר על מגמת עלייה, ובשנים האחרונות נעשו מאמצים רבים כדי להפוך את תל אביב לעיר ירוקה יותר, כאשר פרויקט חדש שיכניס 8,000 בתי אב בעיר למתכונת מיחזור אמורה להגדיל משמעותית את האחוזים, כשהמטרה הסופית היא להגיע ל-25% מיחזור בקרוב.

בסוף דצמבר 2010 מערך תשתית חדש של העירייה יסייע להפרדת פסולת מיחזור, כאשר יופרדו זרמים יבשים ורטובים. מדובר על הפחתת הפסולת המובלת למטמנות אשר גורמות לזיהומים ופגיעה בסביבה.

שלב הביצוע – מיחזור בתל אביב

הפרויקט החדש שמטרתו שיפור נושא המיחזור בתל אביב יחל את דרכו בשכונת נווה אליעזר. למעשה, יהיו שני פחים- האחד לפסולת רטובה, והשני לכל חומר אחר (אורגני) שאינו מתפרק. מהי פסולת רטובה אתם שואלים? בעיקר מדובר על פסולת מהמטבח. אותה פסולת רטובה תועבר למפעל חץ אקולוגיות ותהפוך לביו גז (עמו מתבצעת הפקת חשמל מפסולת), ובמידה והיקפי הפסולת יהיו גדולים הם יהפכו לקומפוסטים.

כחלק מהיוזמות החדשות אותן נוקטת העירייה כדי להגדיל היקפי מיחזור בתל אביב, יוצבו ברחבי העיר מכלים חדשים למיחזור זכוכית, סוללות וקרטונים. כמו כן, בכל רחבי העיר תוכלו למצוא את המכולות למיחזור בקבוקים ולגבי מיחזור פסולת אלקטרונית העבודה עוד רבה. אם אתם רוצים למחזר מערכות סטריאו או אפילו מחשבים, תוכלו למצוא רק שלושה מוקדים בכל העיר – ברמת החייל, במתחם התברואה העירוני שברחוב הסוללים וביפו.

יתרונות מיחזור בתל אביב

יש הרבה יתרונות למיחזור, כאשר בראש ובראשונה חשוב לציין שמיחזור לכשעצמו מסייע להפחתת הנזק שנגרם לאוזון, ומן הסתם שמדובר על ניצול המשאבים העומדים לפנינו עד תום. יתרון נוסף שאנשים אולי לא מודעים אליו הוא שיפור פני העיר. למשל, הפחים לפסולת רטובה ויבשה בתל אביב הם פחים שהוטמנו בתוך האדמה ובניגוד מוחלט לפחי ה"צפרדע", הם לא תופסים מקום והמראה הוויזואלי שלהם לא מורגש. מה שמפתיע במיוחד הוא שהפרויקט נבחר בתחילה להתנהל ברמת אביב ג', אך העירייה החליטה להעביר אותו לדרום תל אביב, זאת כדי להוכיח אחת ולתמיד שאין קשר בין מודעות למיחזור ובין מצב סוציו אקונומי של שכונה.

ומה יקרה למי שלא ימחזר?

תחילה, העירייה תהיה גמישה עם התושבים, לפחות עד שתושלם עבודתה בהבאת המודעות לחשיבות המיחזור והעובדה שכעת מדובר על חוק עירוני שחל על כולם. בשלב מאוחר יותר, העירייה גם תקנוס את מי שלא ימחזר את הפסולת שלו, באמצעות תביעות וקנסות כנגד ועדי בתים. המטרה בסופו של דבר היא לגרום למודעות כזו שתגביר את המיחזור ותסייע לעירייה להפוך את תל אביב למקום בריא ונקי יותר לחיות בו, בסופו של דבר, אלו שייהנו מתוצאות המיחזור הם אלו שיביאו לתוצאות בעצמם.

 

Exit mobile version