למרות שתחום הדיסקים עובר צמצום משמעותי בשנים האחרונות עם פריחת האינטרנט וצריכת מדיה על גבי האינטרנט על פני צריכתה על אמצעים דיגיטליים פיזיים, עדיין יש בעולם המון דיסקים שבשלב מסוים מגיעים לסוף חייהם ויש להיפטר מהם.
רצוי כמובן לעשות זאת תוך פגיעה מינימאלית באיכות הסביבה ושמירה על מעגל חיים בר קיימא שמשמעותו מיחזור דיסקים לשימושים שונים וחוזרים. מיחזור דיסקים הוא תחום אשר נמצא בשולי מהפכת המיחזור של ישראל גם מכיוון שנפח הדיסקים שמושלכים לאשפה הוא קטן, בעיקר אל מול שקיות ניילון, קרטונים, קלקר, מארזי מזון, נייר וכדומה, וגם מכיוון שעל פניו לא מדובר על מפגע אקולוגי ממדרגה ראשונה כמו חומרים אחרים שהוזכרו ורבים אחרים.
ממה מורכבים דיסקים?
הדיסק, אותו מוצר מדיה דיגיטלי עגול שנכנס אל חיינו בסערה בשנות התשעים והחליף את הקלטות הקטנות והמכניות ששימשו עד אז לשמיעת מוזיקה והעברת קבצי מחשב, נמצא בשימוש הרבה פחות כיום מאשר בעבר. דיסקים הם אמצעי לאחסון מדיה דיגיטלית, החל ממוזיקה ועד סרטונים וקבצי מחשב. כיום נכללים בקטגוריה זו גם דיסקים של DVD לצד דיסקים (תקליטורים) רגילים.
כך שכמו מוצרי צריכה רבים כל כך כיום, גם דיסקים הם תוצרי נפט במהותם וכוללים בעיקר פלסטיק לצד מעט מאוד מתכת בכל דיסק אחד.
הנזקים הסביבתיים של דיסקים
היבט סביבתי שלילי נוסף לגבי דיסקים הוא שחרור של חומרים רעילים מהם לאדמה ולאטמוספירה. הדיסקים מצופים בשכבה דקה של אלומיניום או זהב על מנת שיהיה ניתן לצרוב מידע על גבי המתכת. אותה שכבת אלומיניום עשויה להתפרק מהדיסק הפלסטי ולחדור למערכות אקולוגיות, למערכות מים תת קרקעיות, לנחלים וכן הלאה ובכך לפגוע בבעלי חיים, בצמחייה וכן הלאה.
כיצד ממחזרים דיסקים?
[addw2p name=”electronic”]