הנושא הסביבתי מתחיל להראות ניצנים אפילו בתחום הדיור המוגן לבני גיל הזהב, גורמים פרטיים בענף מבצעים תהליכים סביבתיים והציבור הרחב מגלה עניין הולך וגדל במעבר לפתרונות דיור מוגן ירוקים.
הנושא של דיור מוגן ירוק הופך למשמעותי ומוחשי עבור ציבור הקשישים שמאכלס את פתרונות הדיור המוגן למיניהם וגם את העוסקים בענף מכמה היבטים – החל בהיבטים כלכליים פשוטים של התייעלות אנרגטית ושימוש מושכל במשאבים ועד נושאים אקולוגיים ורעיוניים של התנהלות ברת קיימא ובחירה באורח חיים בריא וסביבתי יותר.
בנייה ירוקה כקונספט המרכזי לגבי דיור מוגן ירוק
מבחינת דיור מוגן ירוק חברות המפעילות מרכזי דיור מוגן בוחנות כיום בצורה רצינית מעבר לשיטות של בנייה ירוקה גם מהסיבות הכלכליות של חיסכון באנרגיה, ייצור חשמל סולארי בתעריפים מיוחדים וכן הלאה אך גם מפאת ההיבטים האקולוגיים הטהורים של התחום – צמצום טביעת הרגל האקולוגית של הארגון, מחויבות חברתית-סביבתית וכמובן על מנת לעלות על הטרנד הירוק וליצור גורם משיכה עבור קשישים בעלי מודעות סביבתית. למידע נוסף – רשימת דיור מוגן ירוק
החברה הנוספת היא בתי הדיור המוגן “בית בלב” של מכבי שירותי בריאות (4 סה”כ) שמטמיעה מאז שנת 2009 נושאים סביבתיים של בנייה ירוקה וצמצום הפגיעה הסביבתית עקב השימוש והתפעול במוסדות הרשת.
פוטנציאל כלכלי אמיתי
מדובר על ענף בעל שיעורי רווח גבוהים מאוד וכן ביקוש הולך וגובר למוסדות ושירותים עקב העלייה בתוחלת החיים בישראל. לגבי דיור מוגן ירוק, מחקרים מראים כי ציבור הקשישים בישראל בהחלט מביע עניים בתחום, בעיקר ציבור הנשים אשר מביעות של כ-78% לגבי פתרונות דיור מוגן ירוק לעומת דיור מוגן רגיל – למרות ההבדלים הקיימים בעלויות.
כך שהמעבר לפורמט של דיור מוגן ירוק הוא גם סביבתי ונכון יותר מכל בחינה אקולוגית אך גם טומן בחובו הזדמנות עסקית משמעותית עבור חברות הדיור המוגן. נותר רק לקוות שהטרנד של דיור מוגן ירוק יצבור תאוצה ואכן יקומו פרויקטים רבים יותר בעלי השקפה זו.