ככל שחולפות השנים, המיחזור תופס מקום מרכזי במאמצים האקולוגיים שלנו. על רקע ההשלכות החמורות של זיהום הסביבה, והצורך שלנו להקטין את מימדי הפסולת שאנו יוצרים כמה שיותר, ברור שאין למעשה כל ברירה אחרת.
כיצד מתבצע מיחזור מחסניות דיו וטונרים בפועל?
כשמדברים על מיחזור, רבים מעלים לנגד עיניהם תרחישים בהם המוצרים השונים מפורקים לחלקים ולחומרי הגלם הבסיסיים ביותר שלהם, תוך שימוש בשלל טכנולוגיות. זוהי לא בדיוק התמונה במקרה של מיחזור מחסניות דיו וטונרים, הליך שמבוסס יותר על שימוש מחודש במחסניות ובטונרים ולא על מיחזור שלהם במהות הבסיסית שלו.
ההיבט האקולוגי של המיחזור
לא צריך להיות מומחה לתחום כדי להבין מדוע המיחזור חשוב מאד למען השמירה על איכות הסביבה בה אנו חיים. המחסניות והטונרים עשויים בחלקם הגדול ממוצרים שאינם מתכלים, ולכן מזיקים לסביבה באלף ואחת דרכים: פלסטיק, קלקר, קרטון וכן הלאה. אם משליכים אותם כפסולת “רגילה” הרי שחוסר ההתכלות של המוצרים יביא לכך שהם יצטברו להם על גבי הקרקע, תוך כדי שהם פולטים לסביבה חומרים רעילים. התוצאה של כך היא פגיעה בסביבה והגדלת כמות הפסולת בעולם, שגם כך יוצאת משליטה בלא מעט מובנים.
מיחזור מנקודת מבט כלכלית
אחת הסיבות שמדרבנות אנשים למחזר היא היתרונות הכלכליים של כך. אם מתבוננים על מיחזור מחסניות דיו וטונרים, אפשר להצביע על מספר נקודות חשובות. אם רוכשים בחנות מחסניות דיו וטונרים אשר מחודשים, להבדיל מחדשים, אפשר ליהנות מהנחות בגובה של כמה עשרות אחוזים עבור הרכישה. כשמתבוננים על כך לאורך זמן – כי הרי תמיד נדרש לרכוש מחסניות וטונרים מספר פעמים לפחות בשנה, אם לא יותר מכך – הרי שהחיסכון הכלכלי הופך למהותי יותר. לכן, עבור כל מי שמעוניין לחסוך בעלויות התחזוקה והשימוש במדפסת שלו, התבססות על מוצרים מחודשים היא יופי של דרך לעשות זאת.
בהתחשב בכל אלה, לא תהיה זו תחזית פרועה מדי לטעון כי מרבית הסיכויים שמיחזור מוצרי הדיו יקבל חשיבות מכרעת עוד יותר בישראל בשנים הבאות.