לאחרונה, ניתן לראות כי המיחזור מתפתח, מתעצם וחודר לכל תחומי החיים. בזכות הפיתוחים הטכנולוגיים שיש היום, ניתן למחזר חומרים רבים יותר, ולהחזיר אל התעשייה והמסחר, חומרים שפעם נאלצנו לזרוק לאחר שימוש אחד בלבד.
מיחזור
מיחזור הנו פירוק מוצרים וחומרים שונים לכדי חומרי גלם למיניהם. מחומרי גלם אלו, ניתן ליצור ולפתח מגוון של מוצרים, בהתאם לחומר המפורק. כמו כן, ניתן להעביר את חומרי הגלם לתעשייה, ולהטמיע אותם באותו התחום בו שימשו מקודם.
ניקח לדוגמא את תהליך מיחזור הנייר. אנשים רבים אוספים ניירות ומוצרי נייר ומעבירים אותם לפחים הכחולים והירוקים הפזורים בכל רחבי המדינה. פחים אלו מרוקנים אחת לשבוע, כאשר התכולה שלהם מועברת למרכזי מיחזור בארץ.
שימוש חוזר
בשונה ממיחזור, שימוש חוזר אינו דורש פירוק ועיבוד של המוצרים השונים, אלא מציאת שימושים חוזרים לאותו מוצר. ניתן לעשות זאת באמצעות החזרת המוצר לתפקודו, באמצעות תיקון או שיחזור. כמו כן, אפשר לעשות זאת באמצעות שימוש רב פעמי, במידת האפשר, בחומר מסוים. מעבר לכך, שימוש חוזר יכול להיעשות באמצעות מציאת שימושים אחרים מאלו שנועדו למוצר או לחומר במקור.
יחד עם זאת, ניתן להאריך את חייו של מוצר מסוים באמצעות תיקון ושיחזור. לדוגמא, במידה וכיסא בפינת האוכל נשבר או נקרע, אין צורך לזרוק אותו אל פח הזבל. באותה המידה, ניתן לתקן את הרגל שלו, לחזק את מערכת הרגליים, לתפור את הקרע או לרפד מחדש.
אז מה בעצם ההבדל בין מיחזור לבין שימוש חוזר?
לסיכום, ניתן לראות כי על אף העובדה שמיחזור ושימוש חוזר מבקשים לפתור את אותה בעיה ויש להם אותה מטרה, כל אחד עושה זאת בדרכים שונות. בעוד מיחזור עושה זאת באמצעות פירוק החומרים, שימוש מחדש עושה זאת באמצעות מציאת דרכי שימוש שונות לאותו החומר.