כיצד תורמות נורות חיסכון לסביבה?

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

העידן המודרני הביא עמו מגוון המצאות נהדרות, חלקן גדולות ומרחיקות לכת כמו המטוס או המכונית, וחלקן קטנות אך משמעותיות לא פחות, כגון הפנצילין, הפסטור והאייפון. מבחר התגליות הנהדרות הללו כולל בין היתר גם נורות חיסכון, שלאחרונה מכירתן נאכפת על ידי חוק הליבון החדש, כחלק משיטת המיסוי הירוק.

עם זאת, כמו בכל המצאה ותגלית, גם נורות חיסכון מעלות המלצות וביקורות גם יחד. חלק מן הצרכנים גורס כי מדובר באחד הפיתוחים המשמעותיים ביותר של המאה העשרים ואחת, ותרומתן לסביבה היא הרת גורל.

לעומת זאת, אחרים טוענים כי על אף היתרונות הרבים של נורות חיסכון, הן עלולות לגרום לנזק בריאותי וכלכלי רחב-היקף.

במאמר זה ריכזנו לפניכם מידע חיוני אודות נורות חיסכון. בין היתר, תוכלו ללמוד על הסוגים השונים של נורות חיסכון וכן, מהם היתרונות והחסרונות של נורות אלו. בזכות כך תוכלו לשקול האם וכיצד נורות חיסכון יכולות לתרום גם לכם.

מהן נורות חיסכון?

לפני שנבחן את היתרונות והחסרונות של נורות חיסכון, מוטב להבין מהן אותן נורות. נורות חיסכון הן נורות מהדור החדש של אמצעי התאורה הביתי והעסקי. הדור הקודם, הוותיק יותר של נורות חשמליות, כלל נורות להט, כגון נורות ליבון ונורות הלוגן, והתבסס על יצירת אור תוך חימום חוט הלהט שבמרכז הנורה.

נורות חיסכון נחשבות לנורות מפותחות יותר, ולרוב כוללות נורות פריקה ונורות לד. בדרך כלל, כאשר מתייחסים אל נורות חיסכון מתכוונים לשני סוגים עיקריים של נורות – נורת הפלורסנט ונורת הלד. נורת פלורסנט יוצרת אור בהיר יותר מנורת הליבון, תוך שימוש בגז מסוגים שונים.

נורת LED יוצרת את האור באמצעות העברת הזרם החשמלי בדיודה פולטת אור. עם השנים, נורות חיסכון אלו פותחו לכדי נורות קומפקטיות, אותן ניתן להבריג בבית הנורה שנועד במקור לנורות ליבון, כך שאין צורך להחליף את כל המנורה בכדי לאמץ את הנורות הללו בבית או בבית העסק.

היתרונות של נורות חיסכון

נורות חיסכון, כשמן כן הן, חוסכות באופן משמעותי בחשמל, כסף ופסולת. היתרון המשמעותי של נורות אלו הוא שהן אינן צורכות חשמל רב כמו נורות הליבון, כ-80% פחות מנורות הליבון. בצורה זו, הנורות צורכות פחות חשמל למשק הביתי, דבר שיוביל לייעול בצריכת החשמל הביתי ולבסוף בצריכת אנרגיה מועטה יותר במדינה כולה.

יתרון חיוני נוסף של נורות חיסכון הוא שמאחר שנורות אלו, ובעיקר נורות הלד, יכולות להאיר במשך זמן רב יותר מנורות הליבון הרגילות, בטווח הארוך נחסך כסף רב ואין צורך לזרוק נורות רבות לפח. בזכות כך ניתן להקטין את הפסולת באופן ניכר, לפחות בכל הנוגע לנורות חשמליות.

החסרונות של נורות חיסכון

כמו בכל דבר אחר, גם נורות חיסכון אינן טלית שכולה תכלת, ויש להן חסרונות אחדים. ראשית, אמנם הן חוסכות כסף בטווח הארוך, אולם עלותן הראשונית הנה גבוהה יותר מן נורות הליבון. באופן ממוצע, נורת ליבון עולה מספר שקלים, בעוד נורת פלורסנט יכולה לעלות עד 40 ₪ ונורת לד יכולה לעלות גם 100 ₪.

גם מבחינה בריאותית, נורות חיסכון אינן מסייעות. מאחר ונורות אלו עלולות להפיץ קרינה, הן עלולות להזיק לאדם, בייחוד אם שוהים בסמוך אליהן (קרבה של למטה מ-30 ס"מ), למשך זמן רב. מחקרים אחדים מוכיחים את השפעתן על הפרשת המלוטינין, הורמון השינה, דבר אשר יכול לשבש את שעות השינה הרגילות. מחקרים מרחיקי לכת אף טוענים כי קרינת ה-UV, הנפלטת מן נורות חיסכון עלולה גם לסרטן.

חיסרון מהותי נוסף של נורות חיסכון אלו שהן אמנם מפיקות אור למשך זמן רב יותר, אך אור זה הנו בהיר וקר. אמנם אור זה יכול להתאים ואף לסייע בבתי עסק ובמשרדים למיניהם. עם זאת, לרוב אין הוא מתאים לחדרי מגורים כגון סלון או חדרי שינה.