Site icon פורטל מיחזור בישראל

מיחזור נייר

מה אתם יודעים על מיחזור נייר?

כמות הפסולת שמייצר אדם ביום בממוצע עומדת על כ-1.6 ק"ג.  כ80% מכלל הפסולת המיוצרת בישראל נטמנת באתרי הטמנה שהולכים ומתמלאים בקצב מסחרר, דבר שעתיד להביא למשבר בשל עומס יתר באתרי ההטמנה. הפתרון המקובל להורדת נפח הפסולת הינו מיחזור. מיחזור משמעו שימוש חוזר בחומרי הגלם מהם עשויה האשפה שלנו. אחד מסוגי המיחזור הנפוצים הינו מיחזור נייר.

פסולת הנייר מהווה כ25% אחוזים ממשקל זה וכ-29% מנפח הפסולת. כיום צריכת הנייר בישראל עומדת על כמיליון טון בשנה. כ290,000 טון נייר נאספים למיחזור, מהם רק כ200,000 טון ממוחזרים.

איסוף נייר למיחזור

תהליך מיחזור הנייר מתחיל באיסוף שלו, אשר מבוצע על ידי חברות פרטיות ומתבסס על התקשרות של הרשות המקומית או גוף מסחרי לחברת המיחזור. קרטון (אריזות מזון מקרטו דק וכן ארגזי קרטון עבים) ונייר (נייר מחברות, ספרים, דפי כרומו וכו') הם מוצרי הנייר העיקריים בהם מבוצע מיחזור. את הקרטון אוספים לרב מאיזורי תעשייה ומסחר ואילו הנייר המשרדי נאסף ממוסדות ומשרדים. המגזר הפרטי מרבה להעביר נייר עיתון למיחזור, אך נייר זה נחשב פחות איכותי מכיוון שהוא מהווה חומר גלם לקרטוני ביצים וחלקי קרטון בלבד, שלא כמו הנייר המשרדי ממנו ניתן להפיק מוצרי נייר שונים.

המטרה הסופית של חברות מיחזור הנייר היא להגיע לרמה של למעלה מ50% מיחזור, כמו שכבר קיים בארה"ב וצרפת. במדינות כגון אוסטריה וגרמניה שיעור המיחזור עומד כבר על 75%.

חברת "אמניר" הינה החברה הגדולה למיחזור נייר בישראל. היא אוספת את נייר מחברות המייצרות פסולת נייר כגון בתי דפוס, משרדים, מפעלים וכו'.

על אף שמודעותו של הציבור לעניין המיחזור עולה עם הזמן, כמות נקודות האיסוף במגזר הפרטי היא קטנה וזאת מכיוון שכיום ברמה הממשלתית השלכה של פסולת והטמנתו עדיפה מבחינה כלכלית על מיחזורו,

על מנת להגיע לאחוזי מיחזור גבוהים מאלה הקיימים כיום, נעשות פעולות שונות הן במגזר הפרטי והן במגזר העסקי. פסולת הנייר המיוצרת בתעשייה מופרדת מראש משאר הפסולת, דבר שמקל מאוד על פעולת המיחזור. כמון כן, פעולות חינוך המעודדות מיחזור והפרדת נייר וקרטון משאר הפסולת מועברות בקרב תלמידים ובני נוער, פעולות דומות נעשות על ידי הרשויות המקומיות ועוסקות בעיקר בעידוד פעולות המיחזור לטובת רווחת הציבור. במקביל, חברת המיחזור מבצעת פיתוח של כלי איסוף שונים וכן פיתוח טכנולוגי של כלי אצירה, שינוע ומיחזור מתקדמים.

על מנת לסייע למאמץ המיחזור בקשו מהמעסיק בעבודתכם להציב פחי מיחזור ולדאוג שפסולת זו תועבר למפעלי המיחזור, כמו כן בקשו מהרשות המקומית להציב פחי מיחזור לנייר בקרבת ביתכם.

ניתן לאסוף נייר עיתון, מגזינים, אריזות קרטון של מוצרי מזון, דפי ציור, דברי דואר, מחברות ספרים ישנים וכו'. אך על מנת שאיסוף הנייר יהיה אפקטיבי חשוב להקפיד על כלל חשוב- אין לזרוק לפחי מיחזור הנייר ארגזי קרטון, קרטוניות חלב ומיץ, שקיות נייר ואשפה. מיחזור קרטון מתבצע בנפרד ממיחזור הנייר וכך גם האיסוף.

על מנת לסייע להקטין את כמות הפסולת שאנו מפיקים בכל יום, ניתן לנקוט באמצעים נוספים מעבר למיחזורו הישיר של הנייר.

אמצעים לצמצום השימוש בנייר:

Exit mobile version