ת.מ.י.ר – מיהם ומה תרומתם למיחזור בישראל?

להצערת מחיר אטרקטיבית צרו איתנו קשר

תמירהשאיפה של ישראל להצטרף למדינות המובילות בעולם במיחזור פסולת מתחילה להגיע רק לאחרונה לכדי מימוש. עד לפני מספר שנים, תהליכי המחזור העיקריים בישראל אליהם היה חשוף כלל הציבור, לא היו משמעותיים. הדבר קיבל תפנית עם הקמת תאגיד המחזור למכלי משקה (אל"ה) וכעת אנו עומדים בפתחה של מהפכה נוספת ומשמעותית אף יותר. מהפכה זו החלה עם הקמתו של תאגיד המיחזור תמיר, שכבר החל בעבודתו וצפוי לחולל שינוי של ממש בעולם המיחזור הישראלי.

חברה לתועלת הציבור

תאגיד המיחזור תמיר הוקם למטרה ייעודית אחת ויחידה – לתרום לסביבה ירוקה יותר בזכות מחזור אריזות בקנה מידה גדול. החברה, שמוגדרת כחברה ללא מטרות רוח – חל"צ (חברה לתועלת הציבור), הינה גוף יוצא דופן בנוף הישראלי. מדובר על גוף שנוסד על ידי חברות מסחריות, יבואנים ויצרנים שונים מכלל המשק הישראלי, שיש להם נקודה משותפת. כל החברות הללו נוגעות במישרין באספקת מוצרים או בייצור מוצרים שעוברים תהליכי אריזה שונים. אותן אריזות, שיכולות לכלול חומרי גלם כגון קרטון, זכוכית, פלסטיק, נייר וכיוצא באלה, מגיעות בסופו של יום להטמנה. דבר זה יוצר מפגע סביבתי ראשון במעלה. הנקודה החיובית היא שבדיוק אותן חברות נרתמות לשנות את המצב באמצעות אספקת דרכים טובות יותר למיחזור של פסולת אריזות.

מחויבות משותפת

כדי שחברת תמיר, שכבר מגיע להישגים יפים תצליח להשיג את יעדיה במלואם, היא זקוקה לשיתוף פעולה לא רק מצד יצרני המזון הגדולים וחברות נוספות. החברה זקוקה לקיום של שיתוף פעולה הדוק עם הגופים האחראים הלכה למעשה לפינוי הפסולת (הרשויות המקומיות) וכן לשיתוף פעולה עם הציבור הרחב וכן עם בתי עסק שונים שבהם נאגרים אריזות בקנה מידה גדול.

תאגיד תמיר כבר החל לרקום שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות בארץ, במטרה לפרוס פחים מיוחדים. אותם פחים, חלקם כתומים וחלקם בצבעי זיהוי אחרים, נועדו לאפשר לתושבים להפריד בין סוג פסולת שונים. פסולת האריזות, שמגיעה בסופו של דבר לחברת תמיר, עוברת מיון שמאפשרת לבצע מיחזור איכותי ויעיל. בצורה כזאת, פחות פסולת מועברת להטמנה כבר היום, כאשר השאיפה היא להגיע למצב בו כל הרשויות המקומיות ירתמו לתהליך ויאפשרו לתמיר לבצע את עבודתה על הצד הטוב ביותר.

פריסת מכלי איסוף

עד כה הגיע תמיר לסיכום עם מספר רשויות מקומיות, מה שהביא לפריסה של מתקני איסוף ייעודיים מסוגים שונים, בשטחי אותן הרשויות. בין היתר נעשה שימוש בפחים ייעודיים שצבעם כתום. פחים אלה נועדו לאיסוף אריזות למחזור – תחום פעילותה המרכזי של תמיר. במקביל, נפרסים מכלי מחזור מסוגים נוספים, והכל כדי להפחית את זיהום הסביבה. ראוי לציין שחברת תמיר, תוך שיתוף פעולה עם חברות איסוף וקבלני איסוף מוכרים, דואגת לאסוף אריזות גם מארגונים עסקיים שבחצרותיהם מצטברים אריזות מסוגים שונים.

משקיעים גם בחינוך

תאגיד תמיר, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה והרשויות המקומיות, שואפים להמשיך את המהפכה ולהביא אותה לכל בית ישראל. ההשתתפות של התאגיד במימון המיחזור ואיסוף האריזות מאפשר בין היתר להשקיע יותר בחינוך למיחזור מצד רשויות המדינה ורשויות מקומיות. השאיפה היא להביא תוך זמן קצר לפריסה נוספת של מכלי איסוף ופחים ייעודיים נוספים וליידע בתי אב נוספים כיצד מבצעים הפרדה נכונה של פסולת ביתית.

באמצעות הסברה ופריסת מיחזוריות ופחים לסוגי פסולת שונים (פסולת יבשה לעומת רטובה, פסולת ביולוגית לעומת פסולת מעורבת וכדומה), עומד המיחזור בישראל לעלות מדרגה נוספת. כאשר כל בית בישראל יכיר את הפחים הכתומים וכאשר יותר ויותר אנשים ייקחו חלק במיון הפסולת הביתית, תוכל חברת תמיר לבצע את המיחזור ביעילות רבה עוד יותר וכולנו נהנה מכך.

למידע על:

תאגיד המיחזור אסופתא